Hoe het allemaal begon ......

In mei 2011 begon het allemaal met een proefles bij kunstrijvereniging BKV in                     's-Hertogenbosch.                                                                                                   

Na deze eerste kennismaking was ik meteen verkocht. Ik wist het zeker: ik wilde de allerbeste worden! 

Mijn zusje moest bijna geboren geworden waardoor ik niet meteen kon beginnen. Het eerste halfjaar trainde ik alleen op zaterdag. Gezellig met vriendinnetjes bij de Recreanten. In juni 2011 volgde de grote show bij BKV (foto's) waar ik ook in mocht schaatsen. Ik vond het geweldig.

Daarna ging ik vanaf 2012 eindelijk echt beginnen met lessen. In mijn eerste winterseizoen mocht ik 2x in de week trainen. Ik kreeg mijn allereerste kuurtje van Denice van Dijk en mocht bij de afsluitende wedstrijd van het seizoen eind maart 2012 op eigen ijs voor het eerst een wedstrijd mee doen. Ik zakte letterlijk door mijn knieën van de zenuwen maar wilde meer ....

In Den Haag volgde in de winter van 2012 mijn allereerste wedstrijd om de Hofstadbokaal. Daar reed ik in een groep van 20 rijdsters naar de 3e plek. (foto)

Voordat ik het wist stroomde ik door naar Solo I en stond ik 4x per week op het ijs. Toen trainers Thierry Cerez en Susanne Cerez het team kwamen versterken bij BKV merkte ik dat ik nog meer en sneller dingen leerde en zo werd het alleen maar leuker. 

In maart 2013 mocht ik doorstromen naar Solo II. Ik wilde graag starten in de categorie Mini's in het volgende winterseizoen dus ging ik 6x in de week trainen om de benodigde test te halen. En met resultaat: ik haalde de interbrons moves in the field test, kreeg een nieuwe kür op muziek uit de Kleine Zeemeermin en schaatste vervolgens het hele seizoen podium. Tijdens de wedstrijd in Eindhoven sprong ik voor het eerst tijdens een wedstrijd een Axel waardoor ik mijn interbrons vrijrijden test haalde en tevens mijn startbewijs voor de categorie Proms in het volgende seizoen.

Op 2 februari mocht ik, samen met Lois, Sjoukje Dijkstra assisteren bij de opening van de tentoonstelling: "50 jaar goud van Sjoukje tot Nicolien". Sjoukje heeft ons toen gezegd dat we altijd met ons hart moesten schaatsen. Heel speciaal om hierbij te zijn geweest. (foto's)

De afsluiter van het wedstrijdseizoen was de KNSB-CUP A Finale in Groningen op 2 maart 2014. Hier werd ik de allerbeste Mini van Nederland (foto). Een titel waar ik toch wel een beetje trots op ben! 

April - Juli 2014: Nu is het zomerseizoen al weer gestart en bereid ik me voor op het nieuwe winterseizoen in de categorie Proms A. De afgelopen 2 weken ben ik met choreografe Susanne Cerez druk in de weer geweest om een nieuwe kür aan te leren. En de rest van de zomer is het zoals altijd op het ijs: trainen, trainen, trainen, .......................... 

Sinds 27 augustus 2014 is de baan in het Sportiom weer geopend. Nieuwe passenserie, nieuwe sprongen, nieuwe pirouettes .... oefenen oefenen oefenen en dan goed voorbereid naar de eerste selectiewedstrijd!

De eerste selectiewedstrijd in Utrecht op 2 november 2014 ging super. Ik heb mijn pb met 3 punten verbeterd naar 26,75 punten.

 


2015:

Hoe kun je het nieuwe jaar het beste beginnen? Op nieuwe schaatsen natuurlijk! Ben er zo blij mee! Dankjewel Rob Hessels van Interieur Visie Hessels (IVH) uit Dongen voor het sponsoren van mijn nieuwe schaatsen. Ze zijn zoooooo mooi ....... Ik beloof er super mijn best mee te gaan doen!

Op 17 januari 2015 was de 2e selectiewedstrijd in Heerenveen. Voor de tweede keer de hoogste score van de dag behaald en daarmee ook mijn pb verbeterd naar 29,31 punten. Hiernaast de uitslag na 2 wedstrijden. Nu op naar de finale op 14 maart 2015 in Zoetermeer.

 

31 januari 2015 tijdens de Stars On Ice cup in Zoetermeer een poging gewaagd om mijn interzilver vrijrijden test te halen. Hiervoor moest ik 2 verschillende dubbelsprongen springen en een technische score halen van minstens 10 punten. Helaas bleef ik mijn 2e dubbele sprong (dubbel spot), die ik tijdens het inrijden nog perfect landde, niet staan. Met wel de hoogste technische score in mijn categorie kwam ik ondanks mijn val toch nog op een mooie 3e plaats achter 2 Luxemburgse rijdsters.  

15 maart 2015 was het dan zover. De KNSB-Cup A Finale in Zoetermeer. Ik reed als 8ste van de 12 finalisten mijn kür. Het ging super en ik stond voorlopig op de eerste plaats. Met nog 4 rijders te gaan is het dan afwachten. Uiteindelijk mocht ik mezelf de beste Proms A rijder van Nederland noemen. Bovendien had ik ook mijn interzilver vrijrijden test gehaald. Superblij!

NATIONAL CHAMPION 2015 


How it al started …….

In May 2011 it all started with a try-out lesson at figureskatingclub BKV in ’s-Hertogenbosch, my hometown.

After this first time meeting the ice I was sure. I wanted to be the best!

My sister was going to be born anyday so I had to wait for a little while before I could actually start taking lessons. I could go once a week on Saturdays for about six months. I joined the big show at BKV which I loved and then finally I started skating several times a week.

My first winterseason I had lessons twice a week. I was taught my very first programm by Denice van Dijk and was allowed to show it at the end of the season at my first clubcompetition. So nervous but so sure this was the one thing I wanted to do ……

My very first real competition was in The Hague in the winter of 2012. A third place out of 20 skaters ….. I will never forget that moment.

Before I knew it I trained 4 times a week. New coaches Thierry & Susanne Cerez arrived at BKV and we even learned more new things every week.

In march 2013 I started skating 6 times a week. I needed my MIF test interbrons to start in the category Mini Ladies. My new programm was made and I was ready to go. In december I landed my axel for the first time in competition. Now I was allowed into the next category next season.

On the 2nd of february 2014 I met Sjoukje Dijkstra together with my skatingfriend Lois. Sjoukje was the Olympic Champion in 1964. She told me to always skate with my heart.

During the national final on the 2nd of March I skated a clean programm and became National Champion.

From April to July the summerseason kind of started. Preparing for next season that is. Susie made me a new programm and after that it was like always on the ice: train, train, train.

After the rink opened again at the end of August we started preparing for the new season with a new step sequence, new jumps and new spins.

At the first national selection competition in november I scored a new personal best (26,75).

2015:

The best way to start a new year is on new boots. So happy with them. Thank you Rob Hessels from Interieur Visie Hessels for sponsoring my new boots and blades.

On the 17th of january 2015 I won the 2nd national selection competition in Heerenveen. New personal best (29,31).

The 15th of march the national final was skated in Zoetermeer. After a good skate I was in first place with 4 more skaters to go. So exciting ….

The result: National Champion in the category Proms Ladies 2015! 

Roos On Ice

Een Pasje met een Passie ........