Madrid JF kamp 2017:

Week 3 verbleef ik in Madrid. Pista de Hielo La Nevera was een week mijn ijsbaan om te trainen met een superleuke groep meiden en jongen en natuurlijk Javier Fernandez en Valter Rizzo. En wat was het fantastisch. Elke dag 2 uur groepsles, 1 uur zelf trainen en 1 uur privé-les. Vooral dat laatste was erg onwerkelijk. Ik heb gewoon 4 uur lang 1 op 1 alleen met Javier Fernandez op het ijs gestaan. Ik heb mijn kuren samen met hem doorgenomen om aan mijn interpretatie/presentatie te werken en natuurlijk tips gevraagd voor mijn sprongen, pirouettes en passen. Ook Valter Rizzo was super om mee te werken. We hebben zelfs samen nog even geface-timed met Miki. Dat was wel erg bizar dat hij haar even ging vragen wat hij die middag tijdens mijn privé-les met me moest gaan doen. Dit jaar was ik de enige Nederlander waardoor ik ook nieuwe mensen uit andere landen heb leren kennen. Hanna uit Hongarije, Grace uit de UK en Amaia uit Spanje ga ik hopelijk in de toekomst nog terugzien. En Freddie natuurlijk die in Coventry schaatst bij Phil Harris waar mijn coach Jolanda elk jaar naartoe gaat. Over een week gaat hij me dus zijn ijsbaan laten zien. Kortom, hele mooie herinneringen gemaakt en genoeg inspiratie opgedaan om hard te gaan trainen en mezelf te verbeteren.


Javier Fernandez Camp Madrid 2017:

Week 3 my place to stay was Madrid. At Pista de Hielo La Nevera I trained a week with a group of really nice girls and 1 boy and ofcourse the one and only Javier Fernandez and his guest coach Valter Rizzo.

And how fantastic it was. Two hours of group sessions every day, 1 hour of training by myself and 1 hour private session. So unreal to have stood on the ice fora bout 4 hours 1 on 1 with Javi. I worked on my programms with him to improve my interpretation and presentation and ofcourse I asked for technical tips on my jumps, spins and steps.

Valter Rizzo was also great to work with. We even facetimed together with Miki Ando. He asked her what she thought we should work at later that afternoon during our private session. Unreal.

I got to meet a lot of new people from other countries. Hanna from Hungary, Grace from the UK and Amaia from Spain. I hope I will meet them again in the future. And ofcourse Freddie, who skates in Coventry. He will be showing me his rink in a few weeks.

Lots of great memories were made this week. So much inspiration to train even harder and improve myself!


 

Roos On Ice

Een Pasje met een Passie ........